Thuislevering mogelijk

25+ jaar ervaring

Erkende kennel met garantie

100% conform wetgeving

Goede begeleiding

Mopshond

Karakter

Mopshondjes zijn charmant en aanhankelijk. Ze zijn dan ook heel erg gehecht aan hun baasje en het gezin waarin ze opgroeien. Doorsnee kunnen ze het goed vinden met andere honden en kinderen. Ze zijn immers speels maar niet druk en vrij meegaand. Een Mops is een ware komiek in huis. Alleen al het beestje gadeslaan is een bron van entertainment.

Uiterlijk

Een Mopshond heeft een stevig maar compact lichaam. Hij kan tussen de 6,3 en de 8 kilogram wegen en is meestal rond de 35 cm hoog. Hij heeft een zachte vacht met fijn, kort haar. Zijn stralende kraaloogjes, zachte, zwarte snuit en komische krulstaart geven hem een grappig uiterlijk.

Andere bijzonderheden

Het is geweten dat een Mopshond behoorlijk kan snurken. Nochtans houdt hij zelf niet van lawaai en is hij gevoelig voor de intonatie van je stem. Hij voelt zich dus het meest in zijn nopjes bij een rustig baasje. Mopsjes spelen graag buiten maar kunnen zich ook prima aanpassen op een flat of appartement. Een klein beetje lichaamsbeweging is al snel voldoende voor hen. Daarom is het belangrijk om hen geen zware inspanningen te laten doen bij hoge temperaturen. Met 10 tot 11 jaar heeft de Mops een iets lagere levensverwachting dan andere hondjes van zijn kaliber. Maar met een beetje geluk kunnen ze ook 13 of 14 jaar worden.

Mopshond puppies beschikbaar bij Felicanis