• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Newfoundlander

Newfoundlander puppies

Newfoundlander kopen?

Heb je interesse om een Newfoundlander te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Het zal geen verrassing zijn dat de Newfoundlander oorspronkelijk uit Newfoundland, Canada komt. Daar hielp hij vissers bij het uit het water halen van visnetten of zette hij zich in als reddingshond. Deze welgemanierde hond heeft altijd een goed humeur. Hij is sociaal, zachtmoedig en gemakkelijk in de omgang. Als gentleman onder de honden is hij vriendelijk voor mens en dier. Het is dan ook geen uitgesproken waakhond, al zal hij zijn gezin wel beschermen waar nodig. Blaffen doet hij weinig dus wanneer hij blaft, ga je best toch eens een checken wat er gaande is. De Newfie is ongecompliceerd en volgzaam en een uiterst gezellige familiehond die veel liefde en genegenheid geeft.

Uiterlijk

De puppies van de Newfie zijn kleine, schattige beertjes. Maar deze worden snel groter. Een volwassen Newfoundlander is een ‘zachte reus’. De schouderhoogte van een reu bedraagt 71 cm hoog en die van een gemiddelde teef 66 cm. Het gewicht van een reu draait rond de 70 en bij een teef is het tussen de 50 en de 54 kg. De dikke, dubbele vacht van een Newfoundlander is waterafstotend en effen zwart of bruin. Blauwe, bronzen of grijze accenten zijn ook mogelijk. Indien deze rashond goed wordt verzorgd, is het een prachtig en indrukwekkend huisdier.

Andere bijzonderheden

Newfies verharen heel zwaar. Om de vacht van de Newfoundlander goed te verzorgen, moet je hem dagelijks borstelen. Verder is het nodig om zijn vacht wekelijks laagje voor laagje helemaal door te kammen. Dit vraagt wel wat van je tijd maar het is een aangenaam bondingmomentje. Dagelijks heeft deze hond ook een stevige wandeling nodig. Van nature zijn Newfoundlanders namelijk traag en neigen ze tot luiheid. Binnen zijn ze dus vrij inactief maar ze genieten wel van speelsessies buiten met het gezin. Ze zijn ook verknocht aan zwemmen. De gemiddelde leeftijd van deze knuffelhond draait rond de 10 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland