• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Perzische Kat

Perzische Kat kittens

Perzische Kat kopen?

Heb je interesse om een Perzische Kat te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

Perzische katten of perzen zijn ingetogen en kalm. Ze hebben dan ook een eigen plekje nodig om te soezen en te snoezen. Ze rusten veel en hebben niet erg veel beweging nodig. Bij momenten kunnen ze wel speels en levendig zijn. Maar de favoriete bezigheid van een Perzische kat is nog steeds uren op je schoot liggen spinnen. Een pers houdt niet van vreemden of van lawaai. Drukte zal ze zo snel mogelijk ontvluchten. Daarom wordt afgeraden haar in een gezin met nog jonge kindjes onder te brengen. Wie op zoek is naar een knuffelpoes die veel vriendschap en genegenheid kan geven, maakt met een Perzische kat een goede keuze.

Uiterlijk

Perzische katten kom je vaak tegen op kattententoonstellingen. Ze hebben een stevig lichaam en een brede kop met grote ogen en kleine oortjes die ver uit elkaar staan. Je herkent haar vooral aan haar stompe snuitje. Ook de dikke, lange staart is eigen aan de pers. Haar lange, dikke vacht is indrukwekkend en vraagt om de nodige verzorging. Vachtkleuren kunnen enorm variëren. Bijna alle kleuren en patronen zijn mogelijk, behalve een gevlekt patroon. Haar algeheel adellijk voorkomen zorgt ervoor dat ze vaak in reclame wordt gebruikt. Deze kat weegt tussen de 2,3 en 6, 8 kg.

Andere bijzonderheden

De oorsprong van dit ras is vrij mysterieus. Ondanks hun naam is er geen enkel bewijs dat Perzische katten daadwerkelijk iets met Perzië te maken hebben. Ze zijn in de negentiende eeuw ontstaan uit een kruising tussen Turkse en Italiaanse katten en werden populair gemaakt door de Britse koningin Victoria, die een voorliefde had voor deze langharige dieren. Perzische katten worden gemiddeld 8 tot 11 jaar oud maar soms ook 15 jaar of ouder.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland