• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Petit Brabançon

Petit Brabançon puppies

Petit Brabançon kopen?

Heb je interesse om een Petit Brabançon te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Petit Brabançon of Kleine Brabander wordt ook wel eens Belgisch griffonnetje of Brusselse Griffon genoemd. Het is een klein Belgisch hondenras dat het uitstekend kan vinden met kinderen, andere honden en zelfs katten. Agressie is hen totaal vreemd. Een Petit Brabançon is vrolijk, evenwichtig en trots. Hij is ook waakzaam, nieuwsgierig en alert. Deze honden zijn namelijk opvallend leergierig en intelligent. Ze zijn vrij aanhankelijk dus ze worden niet graag alleen gelaten. Veel van hen volgen hun baasje overal op de voet.

Uiterlijk

Deze rashond uit België kenmerkt zich door zijn relatief groot hoofd, compacte, hoekige lichaamsbouw en een korte, gladde en glanzende vacht. De vachtkleuren die vaak voorkomen zijn egaal rood of zwart, zwart gemengd met (rood)bruin en zwart met brand (‘black and tan’). Om zijn ogen en snuit draagt hij een zwart masker. Met zijn grote, donkere ogen en neus op dezelfde hoogte, kleine, half rechtopstaande oren en hoog opgeheven staartje, is deze hond zowel schattig als elegant. De schouderhoogte is meestal rond de 28 cm en het gewicht van dit kleine hondje ligt rond de 5 kg.

Andere bijzonderheden

Een Kleine Brabander moet je dagelijks kammen met een grove borstel. Hij verhaart in blokken. Dat wil zeggen dat de haren zodra de vacht rijp is in bosjes bij elkaar gaan staan. Deze kun je in de ruiperiode gemakkelijk plukken. Een Petit Brabançon is zeker geschikt voor de hondenschool. Hij kan zo’n 12 tot 15 jaar worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland