• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Pomeriaan

Pomeriaan puppies

Pomeriaan kopen?

Heb je interesse om een Pomeriaan te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Beschikbare puppies Contact

Karakter

Een Pomeriaan of Pomeranian, ook wel gekend als ‘dwergkees‘, is een populair, compact en actief gezelschapshondje. Dit schattige, pittige, harige hondje is erg trouw aan zijn familie. Hij aardt prima in het gezelschap van andere huisdieren en kinderen. Deze opgewekte, speelse en intelligente mensenvriend is waaks en moedig. Soms zijn Pomeriaantjes zelfs wat ‘overmoedig’ als ze een grotere hond tegenkomen. Ze hebben dan ook veel persoonlijkheid. Ze zijn ondeugend maar niet schuw, noch agressief. Door hun groot empathisch vermogen en intuïtie worden ze vaak als therapiehonden ingezet.

Uiterlijk

Dwergkeesjes hebben prachtige donkere, amandelvormige ogen, een wigvormig hoofd en spitse, harige oortjes. Hun vacht bestaat uit een lange bovenvacht en een kortere, zachte en donzige ondervacht. Deze vacht en hun gekrulde pluimstaart kunnen verschillende kleuren aannemen. Soms worden verschillende tinten gecombineerd: zwart, bruin, wit, crème, rood, … De Dwergkees of Pomeriaan meet tussen de 25 en de 38 cm. Hoewel hij een steile achterkant heeft, is zijn rug vrij kort.

Andere bijzonderheden

Ondanks hun klein formaat hebben Dwergkeeshondjes een luide blaf en zijn het uitstekende waakhonden. Op vlak van gehoorzaamheid en behendigheid zijn ze gemakkelijk te trainen. Een keeshond of Pomeranian is het meest in zijn nopjes als hij mee mag deelnemen aan gezinsactiviteiten. Een gezellige wandeling, spelen met een bal, touw of frisbee, vindt hij erg leuk. Als je Pomeriaantjes lang met rust laat, gaan ze zich vervelen. Toch zijn het eersterangs flatbewoners. Een dagelijkse borstelbeurt is geen overbodige luxe bij deze hondjes, maar knip het haar nooit voor de zomer begint, anders verliezen ze hun natuurlijke isolatielaag tegen zon en warmte. Je hoeft ze enkel te wassen wanneer het echt nodig is. Poms worden gemakkelijk 13 tot 14 jaar oud.

Pomeriaan puppies beschikbaar bij Felicanis

Binnenkort foto's
Je kan mij al komen bezoeken!
Mannelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Mannelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Mannelijk
Mannelijk

Reserveer nu

Foto genomen op:
Prijs:
Geslacht:
Land van herkomst:
Extra informatie:
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • De reservatie is geldig voor 7 dagen.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel