• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Pyreneese berghond

Pyreneese berghond puppies

Pyreneese berghond kopen?

Heb je interesse om een Pyreneese berghond te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Pyreneese berghond of Pyr heeft een onafhankelijke aard door zijn oorspronkelijke functie als beschermhond van kuddes schapen. Vandaag de dag zie je hem ook vaak als relaxte huishond en/of bewaker van kindjes. Ze hebben een sterk instinct om te blaffen omdat ze als betrouwbare, aanhankelijke metgezel graag hun gezin en territorium behoeden voor gevaar. Hun zin voor initiatief kan van gehoorzaamheidstraining wel een uitdaging maken. Maar met een portie geduld en de nodige voorspelbare routine en orde, heb je aan deze hond een vriend voor het leven. De Pyreneese berghond is moedig, trots en eigenwijs maar ook gevoelig en welgemanierd. Dit zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk overal kunt meenemen, bv. op visite of vakantie. Zeker in de Pyreneeën zal hij zich perfect thuis voelen.

Uiterlijk

De Pyreneese berghond is een gespierde viervoeter van Franse oorsprong met een dichte, steile vacht in twee lagen. De vacht is meestal effen wit (soms met een beetje vaalgeel), geelbruin of grijs (daskleurig of wolfsgrauw). Slechts af en toe zijn er ook rood- of geelbruine aftekeningen zichtbaar. De donkerbruine ogen en zwarte neus van deze berghond steken hierdoor opvallend af. Van nature heeft hij driehoekige hangoren en een lange, gepluimde staart. Terwijl teefjes tussen de 55 en 60 cm hoog worden, kunnen reuen wel groeien van 60 tot 70 cm hoog. Qua lichaamsgewicht zitten deze honden idealiter tussen de 38 en 50 kg, waarbij de reuen doorgaans zwaarder zijn.

Andere bijzonderheden

Pyreneese berghonden zijn al na 1 jaar volwassen, maar het kan wel tot 2 jaar duren tot ze volledig volgroeid zijn. Ze hebben niet erg veel verzorging nodig maar hebben vooral nood aan beweging. Dat houdt hen in conditie. Een Pyr die zich overdag goed kan uitleven, is ’s avonds een rustige, aangename gezel. Hij zal je nabijheid opzoeken en al eens een knuffel komen vragen zonder dat hij te veel van je aandacht komt opeisen, zoals bv. een border collie. De vacht van een Pyreneese berghond regelmatig borstelen is voldoende om deze verzorgd en proper te houden. Tijdens de ruiperiode doe je dit best dagelijks. Een gezonde Pyr heeft een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland