• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Riesenschnauzer

Riesenschnauzer puppies

Riesenschnauzer kopen?

Heb je interesse om een Riesenschnauzer te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De reuzenschnauzer of ‘Riesenschnauzer’ is, zoals de naam zegt, een groter model van de standaard schnauzer of middenslagschnauzer, ook wel ‘ruwharige pinscher’ genoemd. Waar een schnauzer vaak werd ingezet om landgoed of mensen te bewaken en de dwergschnauzer op ongedierte moest jagen, werd de stoere reuzenschnauzer ingeschakeld door Duitse landeigenaars om hun vee te hoeden. Vandaag de dag is hij een geschikte waak- of verdedigingshond maar vooral een echte gezinshond. De grote schnauzer is best veeleisend maar heeft ook erg veel goede eigenschappen. Het is een hond met karakter, een slimme vrijdenker die een ervaren baasje nodig heeft om hem goed op te voeden. Deze betrouwbare gezinsvoogd gaat goed om met kinderen, vooral oudere kinderen. De combinatie van zijn grote gestalte en zijn enthousiasme maken hem iets minder geschikt voor baby’s, peuters of kleuters. Hij is helemaal niet agressief, maar hij zou ze per ongeluk omver kunnen lopen.

Uiterlijk

De reuzenschnauzer lijkt op de middenslagschnauzer, maar dan een maatje groter. Hij kan wel 60 à 70 cm worden en 32 tot 35 kg wegen. Zijn ruwharige vacht is meestal effen zwart of de kleur ‘peper en zout’. De Riesenschnauzer staat bekend om zijn geknipt lichaam met dikke baard en wenkbrauwen.

Andere bijzonderheden

Reuzenschnauzers hebben graag iets concreets om te doen. Geef ze dus klusjes of opdrachten om ze bezig te houden. Dagelijkse trainingsoefeningen (behendigheidstraining of gehoorzaamheidstraining) worden aangeraden. Deelnemen met je grote rakker aan honden(sport)wedstrijden is ook een goed idee. Dit ras is immers enorm energiek en atletisch en geniet van lange wandelingen of jogsessies aan de leiband. Eigenlijk is een tweetal keer 20 minuten stevig gaan wandelen met deze hond echt een must, aangevuld met minstens 1 trainingsoefening van 20 tot 60 minuten. Zo vermijd je dat deze kanjer gaat lijden aan heupaandoeningen of artritis, waar dit ras wel wat aanleg voor heeft.

Hoewel een Riesenschnauzer een ruime woning met grote tuin nodig heeft, is het geen buitenhond. Vanaf dat er een gezinslid thuis is, wil hij in huis zijn om zijn mensen te kunnen beschermen. Laat je hem bij jouw afwezigheid in de tuin, zorg dan zeker voor een hoge en stevige afsluiting. Een ondergronds elektronisch hek is geen match voor de wilskracht van deze hond.

De vacht van de reuzenschnauzer mag je zeker niet verwaarlozen, want deze kan gaan klitten of matten. Het is dus belangrijk om deze hond minstens twee keer per week te borstelen of kammen. Maar daar kun je een bondingmomentje van maken natuurlijk. Zijn jas kun je ook best zelf leren trimmen of dit laten doen door een professional om de 6 à 8 weken. Verder moet je regelmatig zijn nagels knippen, zijn tanden poetsen, zijn oren schoonmaken en hem wassen als hij vuil is. Als je deze grote lieverd goed verzorgt, kan hij 11 tot 12 jaar oud worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland