• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgeback puppies

Rhodesian Ridgeback kopen?

Heb je interesse om een Rhodesian Ridgeback te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Rhodesian Ridgeback werd gefokt in Afrika. Deze karaktervolle, slimme hond is een veelzijdige jager en waakhond. Ridgebacks zijn eerlijk en trouw naar hun baasje toe en terughoudend ten opzichte van vreemden. Ze zijn ook een tikkeltje eigenzinnig. In gezinnen met veel kleine kindjes is een Rhodesian Ridgeback niet de meest vanzelfsprekende keuze. Nochtans zijn het vrij evenwichtige honden. Als goede wakers zijn ze ook zelfzeker en moedig. Ze blaffen enkel wanneer er echt iets aan de hand is. Rhodesians worden niet graag lang alleen gelaten.

Uiterlijk

De reu van de Rhodesian Ridgeback meet 64 tot 69 cm tot op de schouder. De teef is met 61 tot 66 cm hoogte ietsje kleiner. Een reu weegt gemiddeld 36 kg en een teefje 32. De vacht van de Ridgeback heeft een opvallende markering langs de rug. Dit komt doordat dit vachthaar in de tegenovergestelde richting groeit. Zijn glanzende vacht is kort, dicht en gestroomlijnd. Vaak voorkomende kleuren zijn licht- tot roodachtig of tarwekleur. Op de borst komt soms een beetje wit voor.

Andere bijzonderheden

Een Rhodesian Ridgeback verhaart gemiddeld en vraagt om relatief weinig verzorging. Alleen wanneer het echt nodig is, moet hij worden gewassen. Dit onvermoeibare ras bezorgt je de nodige bezigheid. De speelse, actieve Ridgebacks hebben een enorm uithoudingsvermogen. Ze kunnen hun energie kwijt in een stevige, lange wandeling. Toch wordt aangeraden om ze minstens in een middelgrote tuin te laten ravotten. De Rhodesian Ridgeback wordt gemiddeld 12 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland