Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Rottweiler

Rottweiler puppies

Rottweiler kopen?

Heb je interesse om een Rottweiler te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Rottweiler is een actieve en speelse Duitse rashond en van oorsprong een herdershond. Het is ook een zelfzekere, waakzame en alerte familiehond. Rottweilers hebben vaak een slechte reputatie maar in wezen zijn ze erg aanhankelijk en gehoorzaam. Wanneer deze hond opgroeit in een sociale omgeving en een consequente opvoeding geniet, is het een trouwe, rustige kameraad. Rottweilers leren heel snel. Ze worden vaak ingezet als politiehonden. Ook als sporthonden doen ze het heel goed.

Uiterlijk

Een Rottweiler heeft een compact, atletisch en krachtig lichaam. Zijn kop is breed met een licht gewelfde schedel en een rechte snuit. Hij is gemiddeld 68 cm hoog. Een doorsnee Rottweiler weegt ongeveer 68 kg. Zijn grove vacht is kort en dik. Rottweilerpuppies zijn altijd zwart met bruin. Zwart is de basiskleur van een Rottweiler. Daarboven hebben ze scherp afgegrensde mahonie- tot lichtbruine aftekeningen boven de ogen, op de wangen, snuit, keel, borst en poten. Ze komen ook voor met een witte borstvlek en/of lang haar maar dit is ongewenst voor dit ras.

Andere bijzonderheden

Rottweilers vragen relatief weinig onderhoud. De verzorging van hun vacht valt goed mee want die is kort. Regelmatig borstelen met een stevige borstel zou moeten helpen om overtollige of dode haren te verwijderen. Veel eigenaars gebruiken droogshampoo voor de verzorging van hun Rottweilers om dan zeker de essentiële oliën in de vacht blijven. Rottweilers vragen om kwaliteitsvoeding. Ze hebben veel beweging nodig en blinken uit in verschillende sporten en proeven. Belonen werkt erg goed bij het trainen van deze honden. Een Rottweiler heeft een grote tuin nodig om in te ravotten en minstens twee lange wandelingen per dag van minstens 2 uur in totaal. Dat houdt hem gezond. Zijn levensverwachting is 10 à 11 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel