• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Shar Pei

Shar Pei puppies

Shar Pei kopen?

Heb je interesse om een Shar Pei te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Shar Pei of Chinese Vechthond is een speelse, toegewijde hond met een vrij dominant karakter. Gelukkig is hij niet agressief. Hij is wel alert en zelfzeker. Bij gevaar zullen deze honden in actie schieten en hun gezin bewaken waar nodig. Ze blijven vriendelijk tegenover onbekenden. Verder zijn ze bedaard en ingetogen en maken ze een evenwichtige indruk. Ze kunnen in harmonie samenleven met kinderen waarmee ze zijn opgegroeid en ook katten. Maar honden vormen soms een probleem omdat ze strijdvaardig ingesteld zijn.

Uiterlijk

De Chinese Shar Pei staat bekend om zijn verfrommeld uiterlijk. Hij heeft rimpels over zijn hele lichaam en zijn ogen hebben een herkenbaar fronsend uitzicht. Zijn naam betekent ‘zandhuid’. Deze krachtige hond weegt tussen de 18 en de 29 kg. De schouderhoogte bedraagt tussen de 48 en de 58 cm. Zijn harde vacht is kort en borstelig en heeft altijd een effen kleur. Zwart en bruin komen courant voor maar ook rood en ‘fawn’. De Shar Pei heeft een blauwe tong en blauw pigment.

Andere bijzonderheden

De huidplooien van een Shar Pei moeten regelmatig nagekeken worden en gereinigd. Blaffen doet de Shar Pei over het algemeen weinig. Met de juiste opvoeding kan hij gelukkig leven zonder tuin zolang hij regelmatig eens gaat wandelen. Een Shar Pei leeft zo’n 11 à 12 jaar gemiddeld.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland