Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog puppies

Shetland Sheepdog kopen?

Heb je interesse om een Shetland Sheepdog te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Shetland Sheepdog of Sheltie is een Schotse herdershond die uitermate geschikt is als gezinsgezel. Als schapenhoeder is hij van nature een gehoorzame hond. Shelties zijn ook supersterren in de hondensport. Ze vinden het namelijk erg leuk om bevelen uit te voeren en hebben een enorm uithoudingsvermogen. Omdat de Shetland Sheepdog zo slim is, is het gemakkelijk om hem te trainen als puppie. Dit intelligent en vrolijk hondje is trouw aan zijn baasje en kindvriendelijk. Als populaire familiehond is hij vrij aanhankelijk en vooral gekend om zijn zachtaardig en gevoelig karakter.

Uiterlijk

De Shetland Sheepdog heeft een stoer, evenwichtig lichaam en een levendig uiterlijk. Hij is te herkennen aan zijn vlakke schedel met goed gevormde snuit en donkere, amandelvormige ogen met zwarte omranding. Hij heeft typisch ook kleine puntoren en een langharige vacht met stevige, rechte haren. Dat maakt dat de vacht gemakkelijk is in onderhoud. Je hoeft deze enkel regelmatig te borstelen. De prachtige vacht van de Sheltie is egaal zandkleur of zwart maar kan ook zwart-wit zijn. De vacht heeft ook een wat vollere kraag en broek. Deze rashond weegt tussen de 6 en 12 kg en wordt maximaal 35 cm hoog.

Andere bijzonderheden

Shetland Schaaphonden of Sheltiehonden hebben een luide, doordringende blaf. Ze zijn enorm energiek en vragen om veel verschillende activiteiten. Ze trainen bijvoorbeeld graag hun behendigheid en houden van zowel mentale als fysieke uitdagingen. Aangezien het de ideale boerderijhond is, is het logisch dat de Sheltie veel beweging nodig heeft. Toch kun je hem perfect houden in een appartement of flat, zolang je hem zijn dagelijkse wandelingen gunt. Daarbij is het goed om veel met hem te spelen en trainen want deze rashond kan zich snel gaan vervelen.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel