• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Siamees

Siamees kittens

Siamees kopen?

Heb je interesse om een Siamees te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

De rustige en zachtaardige siamees houdt enorm van comfort. Ze is vrij passief en blijft soms uren op dezelfde plaats liggen. Ze past zich gemakkelijk aan aan een omgeving of situatie door haar grote intelligentie en sociale wendbaarheid. Daardoor leren siamezen ook gemakkelijk nieuwe dingen aan. Ze zijn nieuwsgierig en vinden alle bezoek interessant. Ze zijn zeker niet schuw en kruipen gemakkelijk bij vreemden op schoot. Ze kunnen vriendschappen sluiten met honden maar houden vooral van mensen. Deze gezinskatten zoeken liefst zo veel mogelijk menselijk gezelschap en hebben een hekel aan alleen zijn. Ze reageren sterk op externe prikkels. Ze hebben ook de neiging zich te bemoeien met alles wat er thuis gebeurt.

Uiterlijk

Een siamees heeft een hoogbenige, elegante, lenige lichaamsbouw. Haar lange, slanke en gespierde lichaam is kenmerkend. Ook de wigvormige kop met lange voorsnuit en puntige oren zijn typisch. Door die grote, schuin geplaatste oren, lijkt de kop van deze kat op een perfecte gelijkzijdige driehoek. Haar neus is lang, vloeiend en zonder inkeping. Opvallend zijn haar innemende donkerblauwe amandelvormige ogen die lichtjes schuin naar boven gericht staan. En ook de lange, spitse zweepstaart is een typisch kenmerk. De korte vacht van een Siamees is ontzettend zacht en komt voor in verschillende patronen en kleuren, zowel bi- als tricolor. Vaak voorkomende kleuren zijn seal, blauw, chocolade- of kaneelbruin, zilver of lilac. Deze kleuren komen effen voor en ‘smoke’ maar er zijn ook gestreepte of gevlekte siamezen.

Andere bijzonderheden

Deze slimme katten houden ook van spelletjes en kunstjes leren. Ze leren snel hoe ze kasten en deuren moeten openmaken. Dus je bewaart het kattenvoer best in een kast die op slot kan. Siamezen hebben wel veel aandacht nodig. Ze kunnen opdringerig en doordringend miauwen. Hun stemgeluid is luid en melodieus met veel nuances. Ze gebruiken het graag om met hun baasje te kletsen. Algemeen doet een Siamese kat zowat alles om in de gratie van haar baasje te komen. Zo komt ze wanneer nodig bijvoorbeeld troost, knuffels en afleiding brengen. Je kunt deze katten dan ook gemakkelijk africhten. Siamezen behoren tot de langst levende katten. Ze worden gemiddeld maar liefst 10 tot 19 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland