• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Siberische boskat

Siberische boskat kittens

Siberische boskat kopen?

Heb je interesse om een Siberische boskat te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige kittens.

Contact

Karakter

In Rusland wordt de Siberische boskat eerder gezien als een straatkat. Het is een vrij jong ras. Alternatieve benamingen voor dit ras zijn Neva Masquerada, Siberische kat of sibeer. De karaktertrekken van een siberische boskat stemmen vrij goed overeen met die van de Noorse boskat. Ook deze kat klimt erg graag en heeft een goede krabpaal nodig. Ze wordt graag geaaid en houdt ervan om veel aandacht te krijgen, maar op haar voorwaarden. Met opdringerig geknuffel zijn Siberische boskatten niet gediend. Ze kunnen goed overweg met andere katten en zelfs honden. Ook kinderen zijn geen probleem zolang ze niet te wild met haar omgaan.

Uiterlijk

De Siberische boskat is geen typisch elegante kat. Ze is relatief zwaargebouwd en stevig gespierd. Een sibeer weegt tussen de 4 en de 9 kilo, afhankelijk van het geslacht. Katertjes zijn iets zwaarder. Het uiterlijk van een Siberische kat geeft een algemeen afgeronde indruk. De kop is vrij groot ten opzichte van de rest van haar lichaam en is rond met een afgeronde snuit. Ook de jukbeenderen zijn eerder zwaar en haar ledematen zijn krachtig. Siberische boskatten hebben een middellange tot lange vacht. Deze bestaat uit waterafstotend, olieachtig dekhaar en dicht onderhaar. Alle vachtkleuren zijn mogelijk. De vaakst voorkomende zijn zwart, rood en afgeleiden daarvan. Ook blauw en crème zie je vaak. Eigenlijk zijn alle boerenkattenkleuren toegestaan. Gestreepte en gevlekte patronen komen ook voor op de vacht.

Andere bijzonderheden

De Siberische boskat wordt vaak aangeschaft door eigenaars met allergieën. Er wordt namelijk gezegd dat ze niet of minder voor allergische reacties zorgen. Mensen met kattenallergie reageren op enzymen in het kattenspeeksel. Dit kattenras zou aanzienlijk minder van deze enzymen in haar speeksel hebben zitten. Maar er is zeker geen wetenschappelijk bewijs dat personen met een allergie geen last zouden hebben van deze kat. Tijdens een bezoekje aan onze Cattery kun je testen of deze theorie voor jou klopt. Siberische boskatten houden zelf hun vacht schoon. Ze vragen dus niet veel onderhoud. Tijdens de rui raden we wel aan om overtollige haren uit hun vacht te borstelen. Sibeertjes ontwikkelen niet zo snel en zijn pas helemaal volgroeid na 5 jaar. Ze kunnen 10 tot 18 jaar worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland