• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Slowaakse brak

Slowaakse brak puppies

Slowaakse brak kopen?

Heb je interesse om een Slowaakse brak te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Slowaakse brak of Slovensky kopov is een jachthond afkomstig uit Slowakije, nauw verwant aan de Duitse brak. Het is een moedige, vastberaden hond die zonder moeite urenlang een spoor kan volgen. In hun land van herkomst worden ze dan ook vaak ingezet voor het opsporen van wild zoals zwijnen of roofdieren. Deze levendige honden hebben een buitengewoon gevoel voor richting en een uitstekende reukzin, waardoor ze ook bij ons vandaag de dag nog perfecte jachthonden zijn. Je landgoed of woning bewaken zal deze hond ook erg goed doen. Door zijn intelligentie is deze Slowaakse viervoeter erg goed te trainen. Op die manier kun je hen vrij eenvoudig het blaffen en huilen afleren. Ze kunnen wel vrij achterdochtig blijven naar andere huisdieren of vreemden toe. Dat zit in hun natuur. Maar als ze met kinderen opgroeien, zijn Slowaakse brakken heel aardig en beschermend ten opzichte van hen.

Uiterlijk

De Slovensky kopov heeft een kleine kop en donkere ogen met een korte, effen zwarte vacht met bruine vlekken. De staart hangt naar beneden en is bovenaan iets meer behaard dan in de punt. Met hun stevige bottenstructuur en gesterkt, hoekig lichaam, zijn ze licht maar heel solide van gestalte. Deze levendige honden wegen ca. 20 kg en liefst zelfs iets meer. Reuen worden gemiddeld zo’n 48 cm hoog en een teefje rond de 43.

Andere bijzonderheden

De gepassioneerde Slowaakse jager is zeker geschikt als huisdier mits hij dagelijks voldoende lichamelijke en geestelijke uitdagingen krijgt. Een omheinde tuin is voor deze krachtige viervoeter met onuitputtelijke uithoudingsvermogen zeker geen overbodige luxe. Samen met buitenspeelgoed zoals ballen en frisbies, is dat is een groot hulpmiddel om deze hond elke dag zowel voldoende mentale als fysieke stimulatie te geven. Hoewel flink wat buitenruimte of regelmatige, stevige wandelingen vereist zijn, heeft de Slowaakse brak verder relatief weinig verzorging nodig. De vacht wordt doorgaans slechts 2 tot 5 cm lang dus vergt al weinig onderhoud. Een goede hygiëne van ogen en oren is ook vrij belangrijk om infecties te vermijden. Gemiddeld wordt een exemplaar van goede afkomst zo’n 12 tot 14 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland