Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Weimaraner

Weimaraner puppies

Weimaraner kopen?

Heb je interesse om een Weimaraner te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Deze Duitse rashond is werklustig en energiek, met een groot uithoudingsvermogen. Hij is slim en waaks en beschermt zijn gezin maar al te graag tegen vijanden. Zijn voorouders werden dan ook vaak meegenomen op wolven- of berenjacht. Doorsnee klikt het goed tussen de Weimaraner en kinderen. Als hij goed gesocialiseerd is, kan hij ook best met katten en andere honden overweg. Hij is altijd bereid om te behagen en een uiterst lieve, beschermende metgezel voor een toegewijd baasje.

Uiterlijk

Weimaraners zijn atletisch en matig groot. Ze hebben een gespierd, elegant en evenwichtig lichaam. Typisch zijn hun lange snuit, wijd geplaatste barnsteenkleurige ogen en vrij lange, brede hangoren. De reu van de Weimaraner is gemiddeld zo’n 59 tot 70 cm hoog. Het teefje is iets kleiner met zo’n 57 tot 65 cm. Doorsnee wegen deze honden 24 tot 35 kg. Een Weimaraner bestaat in twee vachtsoorten: kort en lang. De korte variant is de meest populaire. Deze heeft dichte beharing en weinig ondervacht. De langharige Weim heeft soms wel een ondervacht. Vaak voorkomende vachtkleuren bij dit ras zijn zilver, reebruin of muisgrijs. Er kunnen kleine witte aftekeningen voorkomen op hun borst en/of tenen.

Andere bijzonderheden

De Weimaraner of ‘Silver Ghost’ is vooral populair in Duitsland zelf. Het zijn prachtige jachthonden maar veeleisend op vlak van onderhoud. Bij het dagelijks kammen met een grove kam is het belangrijk om de ondervacht te laten zitten. In de ruiperiode kun je de loszittende vacht gemakkelijk verwijderen met een herdersharkje. Belangrijk is ook oor- en ooghygiëne bij dit ras. Dit ras is niet gemaakt om buiten te leven of in een kennel. Een Weimaraner heeft een familie nodig en een woning met een grote, veilig omheinde tuin waarin hij naar hartenlust kan rondrennen. Deze veelzijdige, getalenteerde honden worden ingezet voor politiewerk, zoek- en reddingsoperaties en tracking. Ze bereiken meestal een leeftijd van 12 à 13 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel