• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Welsh terriër

Welsh terriër puppies

Welsh terriër kopen?

Heb je interesse om een Welsh terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Welsh terriër wordt ook wel eens ‘kleine Airedale terriër’ genoemd of ‘bruin-zwarte Fox terriër’.  Zoals de naam suggereert, is deze hond afkomstig van Wales. Net als de meeste andere terriërs is dit een pittig hondje met een nieuwsgierige aard. Zijn vrolijke, speelse karakter maken hem een prima gezinshond. Toch zijn deze hondjes niet echt typische terriërs qua gedrag. Het zijn vurige energiebommetjes maar ze zijn ook enorm gevoelig. Ze zijn op zoek naar een aardig en geduldig baasje met gevoel voor humor. Ook schieten ze goed op met andere huisdieren en onbekende bezoekers. Ondanks zijn drang naar zelfstandigheid beloont de Welsh terriër zijn gezinsleden graag met aanhankelijkheid en onvoorwaardelijke liefde en vriendschap. Voor kinderen kan hij een echt knuffeldier zijn. Hij zal zijn gezin ook beschermen door te blaffen bij vreemde geluiden of wanneer er indringers zijn.

Uiterlijk

Deze hoogbenige en ruwharige viervoeter kun je herkennen aan zijn draadachtige bruine vacht met zwart zadelpatroon, de typische ‘black and tan’-kleur. Deze vacht biedt bescherming tegen haast alle weersomstandigheden. Dit eerder kleine hondje heeft een stevige, trotse lichaamsbouw en haalt een gemiddelde schofthoogte van rond de 39 cm. Doorgaans weegt de Welsh terriër zo’n 9 à 10 kilogram.

Andere bijzonderheden

Dit ras is een van de oudste onder de terriërrassen. Net als alle andere terriërs vraagt de Welsh terriër om een consequente opvoeding. Hij houdt vooral van spelen en ravotten met een balletje of frisbee. Hij geniet enorm van spelletjes samen met het gezin. Als je hem van jongs af laat omgaan met commando’s kun je deze hond erg goed africhten. Qua verzorging zijn deze honden niet zo veeleisend. Het is raadzaam om hem wekelijks te borstelen en tweejaarlijks te trimmen. Wassen is eigenlijk niet nodig aangezien deze terriër een waterafstotende vacht heeft. Maar het is wel een goed idee als zijn vacht vies is of stinkt. De levensverwachting van de Welsh terriër is 12 tot 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland