• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Whippet

Whippet puppies

Whippet kopen?

Heb je interesse om een Whippet te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Whippet is een slank en elegant Engels ras. Net als zijn soortgenoten is deze windhond gehoorzaam en zachtaardig. Hij straalt rust uit en is altijd vriendelijk. Je kunt hem probleemloos samen zetten met andere honden en katten. Hij is ook heel aardig voor kinderen en bezoekers. Whippets zijn intelligent en opgewekt. Dat maakt dat ze vaak als showhonden worden gebruikt.

Uiterlijk

Bij Whippets zijn de reutjes 47 tot 51 cm hoog. De teefjes zijn gemiddeld 44 tot 47 cm hoog. Deze esthetische honden hebben veel van hun schoonheid te danken aan hun fijne, vlakke vacht. Deze vacht komt voor in verschillende kleuren. Vooral de gestroomde geeltinten zie je vaak, al dan niet gecombineerd met wit. Zwart, zwart-wit, blauw en beige met een donker masker komen ook regelmatig voor.

Andere bijzonderheden

Whippets blaffen weinig. Oorspronkelijk waren dit stropershonden die vooral goed op konijnen konden jagen. Zelfs tijdens de ruiperiode vraagt hun vacht tamelijk weinig onderhoud. Dagelijks een aantal keer met een rubberen handschoen over de vacht gaan om losse haren te verwijderen volstaat. Goede oog- en oorhygiëne is bij dit ras ook belangrijk. Doordat ze zo gevoelig zijn, mag je Whippets niet te ruw of streng behandelen. Ze houden van lange wandelingen maar gaan graag op ontdekking. Dus je laat hen best niet rondrennen zonder leiband of loslopen zonder omheining. Deze honden worden normaal zo’n 12 tot 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland