• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Witte Herder

Witte Herder puppies

Witte Herder kopen?

Heb je interesse om een Witte Herder te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Witte Herdershond is afkomstig uit Zwitserland en een variant van de Duitse Herder. Het is een zachtaardig, opgewekt ras. Een Witte Herder is een echte gezinshond. Hij is sociaal en vriendelijk en erg aanhankelijk. Hij werkt ook graag voor zijn baasje en gaat goed met kinderen om. Als ze goed gesocialiseerd zijn, kun je ze ook gerust samen zetten met andere honden of zelfs katten. Deze intelligente, attente waker is een ideale huisvriend. Hij is temperamentvol en opmerkzaam en soms een beetje gereserveerd ten opzichte van vreemden. Maar deze herdershonden zijn nooit angstig of agressief.

Uiterlijk

Van uiterlijk lijkt de Witte Herdershond enorm op de Duitse Herder. Deze krachtige, gespierde, middelgrote hond heeft een vloeiende belijning en witte vacht. De witte vachtkleur van deze variant werd begin de 20ste eeuw in Europa nog als ongewenst beschouwd. De schofthoogte van deze witte waker is voor reuen tussen de 60 en 65 cm en voor teven tussen de 55 en 60 cm. Qua gewicht zit een doorsnee reu tussen de 30 en 40 kg en een teefje tussen de 25 en de 35 kg.

Andere bijzonderheden

Een Witte Herdershond krijgt graag een functie van zijn baasje. Hij heeft veel beweging nodig, dus bij voorkeur laat je hem drie keer per dag uit. Als hij voldoende kan wandelen en rondhollen in een nabij park, kun je hem eventueel op een appartement houden. Maar een grote tuin is nog steeds het beste voor deze lieve gezinshond. De puppy’s van deze hond zijn gemakkelijk te trainen. Ze zijn pienter en gehoorzaam van nature. Om het haarverlies van een Witte Herder te beperken, moet je hem dagelijks borstelen. Gemiddeld wordt hij 12 à 13 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland