Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Wolfskees

Wolfskees puppies

Wolfskees kopen?

Heb je interesse om een Wolfskees te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Omdat de wolfskees vooral een hoeder en alerte beschermer is, is het een hond zonder jachtinstinct. Tegenwoordig wordt deze aangename, verstandige en evenwichtige viervoeter vooral gekocht als trouwe huisgezel. Deze opgewekte hond is gehecht aan zijn thuis. Het is het domein dat hij wil beschermen dus hij zal bijgevolg niet gemakkelijk weglopen. Wolfskezen zijn perfect geschikt als gezinshonden. Ze kunnen heel goed met kinderen om, hechten belang aan hygiëne en passen zich gemakkelijk aan. Ze kunnen bijzonder goed met andere honden overweg. Door hun wakersinstinct worden ze niet graag lang alleen buiten gelaten. Dan beginnen ze te blaffen. Ze willen immers bij hun gezin blijven om een oogje in het zeil te houden. Hoewel ze van nature lief en vriendelijk zijn, zijn ze wel waakzaam naar vreemden toe en kunnen ze af en toe koppig uit de hoek komen.

Uiterlijk

De wolfskeeshond onderscheidt zich vooral van de grote keeshond in lengte en vachtkleur. Gemiddeld is hij namelijk zo’n 4 cm groter en natuurlijk staat hij bekend om zijn typische wolfsgrauwe vachtkleur: zilvergrijs met zwarte haarpunten. Zijn betoverende, donkere amandelvormige ogen en zachte, lange vacht, maken van hem een aantrekkelijke speelkameraad, ook voor jonge kindjes. De schouderhoogte van de wolfskees is 43 tot 55 cm.

Andere bijzonderheden

De wolfskees heeft een dikke, harde, dubbele vacht met zachte ondervacht. De vacht is vuilafstotend waardoor deze hond zelden in bad moet. Wolfshonden houden zichzelf ook heel goed schoon. Tijdens de ruiperiode is wat extra verzorging, zoals dagelijks borstelen en eventueel een bad, zeker geen slecht idee. De nagels en voetkussentjes van deze hond moeten wel regelmatig gecontroleerd worden en het haar onder de voeten getrimd tot de hoogte van de voetkussentjes. De lenige en behendige wolfskeeshond neemt heel graag deel aan gezinsactiviteiten en leert graag kunstjes aan. Wandelingen, balspelletjes of ravotten met een touw of frisbee vindt hij geweldig. Een wolfskees weegt zo’n 18 tot 20 kg en kan 10 tot 14 jaar oud worden.

Ontstaan

De populaire wolfskees, ook wel eens spitz genoemd, beschouwt men vaak als een authentiek Nederlands ras. Dit ras is ontstaan doordat men in de jaren 1920 in Engeland opnieuw begon te fokken met grote keeshonden, met name deze geliefde Nederlandse wolfsgrijze variant. Deze specifieke soort keeshond werd zo bekend in Engeland dat men er ginds ook naar verwees met het woord ‘Keeshond’. Het ras is genoemd naar ‘Kees’, de hond van 18de eeuwse Cornelis de Gyselaar. Deze hond werd het symbool van de Nederlandse patriotten, waar zijn baasje de leider van was. Deze Nederlandse waakhond was verantwoordelijk voor het beschermen van woningen, boerderijen en binnenvaartschepen. Dit ras wordt beschouwd als een van de oudste hondenrassen van Midden-Europa. Naast de dwergkees is het de enige erkende variant in zowel Engeland als Amerika.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel