• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier puppies

Yorkshire Terrier kopen?

Heb je interesse om een Yorkshire Terrier te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Yorkshire Terriërs zijn al jaar en dag populaire hondjes omwille van hun kindvriendelijkheid en hun geschiktheid als appartementshond. Deze pittige, liefhebbende metgezel is enorm toegewijd aan zijn baasje. Hij kan zelfs bezitterig en jaloers zijn ten opzichte van een nieuw huisdier. Een Yorkie is speels niet bang voor grotere honden en kan daardoor soms wat overmoedig zijn in zijn confrontaties daarmee. Hij is waaks maar zonder daarbij heel de tijd te blaffen.

Uiterlijk

Een Yorkshire Terriër heeft een elegant uiterlijk. Het vertederend compacte formaat in combinatie met de typische terriërtrekken maken hem een geliefd rashondje. Een Yorkie wordt maximaal 23 cm hoog en weegt meestal tussen de 2,5 en de 3,5 kg. Zijn lange, zachte vacht draagt meestal grijze of goudbruine tinten. Als puppie hebben deze hondjes meer zwarte haren, maar deze worden lichter naarmate ze opgroeien.

Andere bijzonderheden

Yorkies zijn uiterst geschikt om in een appartement te houden door hun grootte en het feit dat ze zelden geluidsoverlast veroorzaken. Ze zijn gemakkelijk op te voeden zolang je consequent blijft. Ze hebben wel wat beweging nodig maar omdat ze van nature actief zijn, volstaan vaak korte wandelingen. Belangrijk is om deze hondjes goed te beschermen tegen koude en hete temperaturen en niet te veel te verwennen. Ook een goede oog-, oor- en tandhygiëne is van belang bij een Yorkshire Terriër. Wanneer er goed voor dit guitige speelkameraadje wordt gezorgd, kan hij 12 tot 15 jaar worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel