• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Karakter

De chartreux was oorspronkelijk een werkkat voor de kartuizermonniken in Frankrijk. Daarom wordt ze ook wel de ‘kartuizer’ of ‘kartuizerkat’ genoemd. Dit relatief zeldzame ras is een prima speelkameraadje voor kinderen. Deze kat is betrouwbaar en slaat niet snel haar klauwen uit. Ze is altijd goedgeluimd en kan vrij goed alleen zijn. Als een loyale en liefdevolle gezelschapskat wil de chartreux vooral spelen. Toch hoeft ze niet heel de tijd aandacht te krijgen. Ze kan zich prima alleen vermaken en maakt het goed duidelijk als ze wel even nood heeft aan gezelschap. Soms komt ze je een speelgoedje brengen. Deze raskat is een ideale keuze voor alleenstaande mensen.

Uiterlijk

Een chartreux is gedrongen met dunne, stevige poten. Deze raskat weegt meer dan 5 kg en is vrij groot. Maar ondanks haar iets zwaardere bouw is het is nog steeds een elegante kat met een prachtige snoet. Ze heeft een brede borst en een gespierde nek. Dit in combinatie met haar sterke kaken en goed ontwikkelde snuit geven haar best wat charisma. Haar dikke, dichte vacht met relatief stugge structuur is niet alleen mooi, maar biedt haar ook uitstekende bescherming tegen gure weersomstandigheden. De wollige vacht van een chartreux heeft een blauwe kleur. Haar ogen zijn goud, koper of oranje.

Andere bijzonderheden

De chartreux is een aardig en introvert ras. Deze sterke kat is heel geschikt om ongedierte uit huis te houden. Toch wordt haar bescheiden stemgeluid zelden gebruikt. Het is wel belangrijk om een chartreux in conditie te houden en regelmatig wat uitdaging voor te schotelen. Naast zorgen voor voldoende beweging is een dagelijkse borstelbeurt noodzakelijk. Vooral tijdens de seizoenswisseling, wanneer de vacht dikker of dunner wordt, is dit extra belangrijk. De levensverwachting van deze mooie, blauwgrijze kat is 8 tot 13 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Hoeve Hoogland waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Hoeve Hoogland