Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Cockapoo

Cockapoo puppies

Cockapoo kopen?

Heb je interesse om een Cockapoo te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Cockapoo of Cockerpoo is een mix tussen een Cocker Spaniël en een Poedel met een uniek temperament. Zijn karaktertrekken vind je min of meer terug in deze afstamming, al is er veel variatie mogelijk. Doorgaans staan Cockapoos er wel om bekend gezinsvriendelijk te zijn. Het zijn loyale, slimme gezinshonden die met hun baasjes een heel hechte, levenslange vriendschapsband kunnen opbouwen.

Uiterlijk

Het formaat en het uiterlijk van de Cockapoo kunnen door zijn hybride karakter erg divers zijn. Afhankelijk van het soort Poedel dat gebruikt werd bij het fokken heb je een standaard Cockapoo maar ook een kleinere variant. De standaardversie is gemiddeld 35 à 38 cm en de kleinere ongeveer 25 cm. Deze hondjes hebben doorgaans een stevige rug en sterke knieschijven, waardoor ze niet gemakkelijk heupproblemen ontwikkelen op latere leeftijd. Cockapoos wegen gemiddeld rond de 10 kg. Ze hebben een lange staart en een gezellige, dikke krullende vacht die in verschillende kleuren komt.

Andere bijzonderheden

Cockapoos zijn in tegenstelling van wat men gelooft niet altijd hypoallergeen. Terwijl de Poedel minder huidschilfers produceert, zijn er dat bij de Cocker Spaniël dan weer meer. Maar je bent sowieso wel minder allergiegevoelig voor een Cockapoo dan een Cocker Spaniël. De Cockapoo is geen hondje om dagenlang alleen te laten. Ze houden daarvoor veel te veel van aandacht en gezelligheid. Verlaat je het huis, dan laat je hem best wat speelgoed na zodat hij zichzelf kan entertainen. Laat deze energieke hond ook zeker 2 keer per dag 30 minuten bewegen om hem gezond te houden, naast een flinke dosis liefde en gezonde voeding. Dan wordt hij gemiddeld zo’n 14 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel