• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Shih Tzu

Shih Tzu puppies

Shih Tzu kopen?

Heb je interesse om een Shih Tzu te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

Een Shih Tzu is een klein Chinees rashondje met een vriendeljk karakter. Hij leert snel en gaat goed met kinderen om. Hij is geen jager of waker maar een typische metgezel. Deze sociale, aanhankelijke huisbewoner is gelukkig zolang hij maar dicht bij zijn baasje kan zijn. Hij wordt graag vertroeteld en schept er plezier in ‘zijn mensen’ op de voet te volgen.

Uiterlijk

De Shih Tzu heeft met veel fantasie iets weg van een leeuw. Zijn naam betekent dan ook ‘kleine leeuw’. Toch stopt de gelijkenis met dit roofdier bij de het op-manen-gelijkend haar rond de snuit. De typische platte vorm van zijn snuitje maken hem heel herkenbaar. Zijn langharige vacht bevat meestal de kleuren beige, zwart of rood met wit.

Andere bijzonderheden

Shih Tzus durven wel eens piepen of snurken, maar blaffen doen ze haast nooit. Ze zijn perfect geschikt voor in kleine huizen, appartementen of flats. Nochtans houden ze van lange wandelingen. Het is erg belangrijk deze hondjes te beschermen tegen hitte en koude. Om een Shih Tzu gezond te houden, moet je regelmatig zijn ogen en oren reinigen en zijn vacht borstelen. Hiermee vermijd je het ontstaan van ontstekingen en vachtmatten. Als je aandacht besteedt aan het onderhoud van een Shih Tzu kunnen deze hondjes erg oud worden. De gemiddelde levensverwachting is 10 tot 16 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel