Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

 • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Teckel

Teckel puppies

Teckel kopen?

Heb je interesse om een Teckel te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Beschikbare puppies Contact

Karakter

De officiële benaming voor een Teckel is een Dashond. De Dashond staat bekend als een gezellige gezinshond. Van oorsprong is hij nochtans een getalenteerde speurhond, perfect om te jagen op dassen, vossen en konijnen. Dit intelligente, ondeugende rashondje kan als pup best ongehoorzaam zijn. Het is zelfs geweten dat ze hun baasjes kunnen manipuleren om hun zin te krijgen. Deze steracteurs zoeken oogcontact om kordate baasjes alsnog van gedachte te doen veranderen. Ze moeten van kleins af weten wie de baas is. Eens een Teckel dit heeft geleerd, is hij erg trouw. Deze loyale compagnon kan goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Teckels hebben een onafhankelijke geest en zijn alert en actief.

Uiterlijk

Met zijn schattig uiterlijk staat de Teckel vaak in de toplijsten van de meest populaire honden. De combinatie van het lange, gespierde lichaam, de zelfzekere blik en de korte poten, geven een teckel iets komisch. Qua beharing zijn er 3 varianten. Er zijn langharige, ruwharige en kortharige Teckels. Ze hebben een gladde, glanzende vacht die meestal een zwarte, bruine of grijze kleur heeft. Een Teckel van standaardgrootte is zo’n 35 cm en weegt maximaal 9 kg. Een Dwergteckel wordt maximum 35 cm en rond de 6,5 kg. Dan heb je ook nog een ‘Kaninchen’ Teckel (konijn in het Duits). Deze kleinste variant van de Dashond wordt slechts 30 cm en weegt rond de 4,5 kg.

Andere bijzonderheden

Teckels kunnen luid en diep blaffen. Ze hebben het instinct van een jachthond en dat kun je aan hun gedragingen zien. Speelgoed wordt als prooi aanzien en ze kunnen in de tuin dingen gaan opgraven. Ze hebben een geduldige en consequente trainer nodig. De Dashond houdt ervan om buiten te wandelen en ravotten met andere honden. In een grote tuin of bos kun je hem naar hartenlust laten graven en jagen. Ze zijn energiek en hebben veel beweging nodig. Het is belangrijk om het eetgedrag van een Teckel goed in de gaten te houden. Te zware Teckels kunnen lui worden en rugproblemen krijgen door het extra lichaamsgewicht. Een gezonde Teckel kan 12 tot 16 jaar oud worden.

Teckel puppies beschikbaar bij Felicanis

Mannelijk
Vrouwelijk
Mannelijk
Mannelijk
Mannelijk
Mannelijk
Mannelijk
Vrouwelijk
Mannelijk
Gereserveerd!
Te laat!
Mannelijk
Gereserveerd!
Te laat!
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk
Vrouwelijk

Reserveer nu

Foto genomen op:
Prijs:
Geslacht:
Geboortedatum:
Land van herkomst:
Extra informatie:
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • De reservatie is geldig voor 7 dagen.
 • MasterCard
  Visa
  Maestro
  Ondersteunde creditcards: MasterCard, Visa, Maestro
   

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel