• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Witte Terriër

Witte Terriër puppies

Witte Terriër kopen?

Heb je interesse om een Witte Terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De West Highland White Terriër of ‘Westie’ is een levendig hondje dat barst van het zelfvertrouwen. Deze Schotse rashond is klein maar dapper. Oorspronkelijk werd hij gefokt voor de jacht op de otter en de vos. Het jachtinstinct kan dus zeker nog zichtbaar zijn in zijn gedragingen. Zo zijn ze erg alert en blaffen ze wanneer ze aanvoelen dat er iets niet pluis is. Hun vrolijke en speelse karakter klikt gemakkelijk met kinderen. Bovendien kan de Westie meestal goed opschieten met andere honden. Het is zeker geen fragiel hondje. Hij is trouw aan zijn baasje en aanhankelijk maar kan zijn eigenwijs temperament vaak niet helemaal verbergen.

Uiterlijk

Zoals de naam al verraadt, hebben West Highland White Terriërs een zuiver witte vacht. De korte, dichte ondervacht is heel zacht. De bovenvacht is ruwer. Zijn haren zijn hard, recht en zo’n 5 cm lang. Ze zijn korter op de hals en schouders en langer op de buik en poten. Hun kleine, donkere ogen met zwarte omranding zijn wijd uit elkaar geplaatst. Westies hebben een gewelfde schedel met een korte, toelopende snuit en puntoren. De staart is kort, recht en puntig met een lengte van maximum 15 cm. De schouderhoogte van de West Highland Terriër is ca. 28 cm. Zijn gewicht ligt meestal rond de 7,5 kg.

Andere bijzonderheden

Een Witte Terriër verliest haren in de ruiperiode. Dan kun je de samengeklitte hoopjes haren zo wegplukken. Trimmen is natuurlijk een goed idee. En dagelijks borstelen houdt de vacht mooi schoon. De Westie heeft niet per se veel ruimte nodig zolang hij maar vaak wordt uitgelaten. Hij is ook dol op spelletjes. Een bal is een prima cadeau voor deze enthousiaste viervoeter. Westies worden doorgaans zo’n 12 tot 14 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel