Verschillende nieuwe nestjes pups geboren !!!!

Kom en bezoek onze pupjes

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Amerikaanse Stafford

Amerikaanse Stafford puppies

Amerikaanse Stafford kopen?

Heb je interesse om een Amerikaanse Stafford te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Amerikaanse stafford noemt men voluit Amerikaanse staffordshire terriër of ‘Amstaff’. In het Engels heet hij ‘American Stafford’ of ‘American Thug’. Dit hondenras is ontstaan uit de bulldog en de terriër en staat bekend om zijn stabiliteit en kracht. Deze indrukwekkende honden zijn namelijk heel energiek en behendig. Een Amerikaanse stafford is ook een amusant, enthousiast en loyaal huisdier. Ondanks hun dreigende naam en uiterlijk zijn ze erg zacht van aard. Ze kunnen goed om met kinderen, katten en andere bekende gezinsleden. Zeker wanneer je ze vroeg introduceert, vormen ze geen probleem in kroostrijke gezinnen met andere huisdieren. Deze gezelschapshond is eigenlijk zelfs een lieve, stevige goedzak in plaats van een bullebak (bully) of gangster (thug). Hij is wel extravert, zelfzeker en moedig. Hij zal zijn gezin beschermen tot de dood bij een echte dreiging. Het is geen jachthond maar hij houdt wel van speuren en gaan wandelen.

Uiterlijk

De karakteristieke vierkante kop van de sterke, robuuste American Stafford zorgt er misschien voor dat je op je hoede blijft bij dit ras. Maar ondanks zijn misschien schrikwekkende uiterlijk met krachtige, gedrongen torso en brede borstkas, is dit gewoon een vriendelijke gezinshond. De Amerikaanse bully is een middelgroot ras met een schofthoogte van tussen de 33 en de 53 cm. Maar hij komt voor in drie verschillende groottes: zakformaat (pocket), standaardformaat (normaal) of extra groot (XL). Amerikaanse staffords wegen doorgaans tussen de 30 en 40 kg. De ronde of ovale ogen van deze compacte hond met korte poten komt in verschillende kleuren. Alleen blauw is niet mogelijk volgens de rasstandaard. De Amerikaanse bullebak heeft kleine oren en zijn korte vacht kan verschillende kleuren, tinten en combinaties aannemen, behalve ‘robin’. Zijn gladde, glanzende vachtharen zijn vlak en matig ruw bij het aaien.

Andere bijzonderheden

De zelfzekere Amerikaanse stafford is niet agressief en wil zijn baasje graag behagen. American Thugs hebben consistente training en duidelijke structuur nodig. Als je binnen een degelijke, consequente opvoeding goed hun grenzen bepaalt, zijn het betrouwbare en veelzijdige metgezellen. Hun korte, strakke vacht moet je regelmatig borstelen. Baad de honden alleen indien nodig. Amerikaanse bully’s kunnen zich goed aanpassen aan het stadsleven en kleine woonomstandigheden. Maar ze hebben wel voldoende beweging en (mentale) uitdaging nodig. Ze worden 8 tot 12 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel