• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Duitse herder

Duitse herder puppies

Duitse herder kopen?

Heb je interesse om een Duitse herder te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Beschikbare puppies Contact

Karakter

Een Duitse herder, familie van de Mechelse herder, is trouw aan zijn gezin en beschermend. Ook is deze viervoeter enorm wantrouwig naar vreemden toe. Deze honden zijn erg levendig en vervelen zich snel. Maar ze kunnen het goed vinden met andere huisdieren en kinderen. Ze houden van interactie en worden niet graag lang alleen gelaten. Duitse herders zijn harde werkers met diepe toewijding en loyaliteit naar hun baasje toe. Deze veelzijdige metgezel is vandaag de dag nog steeds een van de meest populaire rassen ter wereld. In Vlaanderen wordt hij ook wel ‘Duitse scheper’ genoemd. ‘Scheper’ is gewoon een ander woord voor ‘herder’.

Uiterlijk

De Duitse herder heeft een krachtig, gespierd lichaam. De reu van de Duitse herder wordt gemiddeld 62 cm hoog en de teef 57 cm. Qua vacht heb je drie varianten: de stokharige, de langstokharige en de langharige Duitse herder. De vaakst voorkomende kleuren zijn zwart, ijzergrauw en askleur. Ze komen zowel voor in één kleur als met regelmatige grauwwitte, gele of bruine aftekeningen. Je ziet dit ras vaak met een donker gewolkt of zwart zadel op de vacht.

Andere bijzonderheden

Duitse herders behoren niet voor niets tot de populairste hondenrassen. Door hun moedig en veelzijdig karakter zijn ze ook populair in fictie, vooral in postapocalyptische settings. In de realiteit worden ze vaak ingezet door politie en militaire dienst en bij het begeleiden en assisteren van gehandicapten. Ze kunnen goed hoeden, zoeken, redden en zijn bijzonder efficiënt bij drugdetectie. Een Duitse herder heeft dus graag een functie.

Als gezinshond heeft hij veel beweging nodig. Drie keer per dag uitlaten, is niet overdreven. Je kunt hem dus enkel op een appartement houden als hij voldoende kan wandelen, spelen en vrij ravotten in de buurt. En je moet hem ook veel aandacht geven. De puppy’s van de Duitse herder zijn gemakkelijk op te voeden. Ze zijn van nature gehoorzaam en leren snel bij. Een Duitse herder verliest haren maar je kunt dit minimaliseren door hem dagelijks te borstelen. Hij wordt gemiddeld 12 à 13 jaar.

Duitse herder puppies beschikbaar bij Felicanis

Vrouwelijk
Mannelijk
Mannelijk
Vrouwelijk
Mannelijk

Reserveer nu

Foto genomen op:
Prijs:
Geslacht:
Land van herkomst:
Extra informatie:
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • De reservatie is geldig voor 7 dagen.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel