• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Mechelse herder

Mechelse herder puppies

Mechelse herder kopen?

Heb je interesse om een Mechelse herder te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Mechelse herder of Belgische herder is een grote Belgische herdershond die lijkt op de Duitse herder. Hij komt uit de Kempen en het noorden van Brabant. Oorspronkelijk werd hij gefokt om de kudde te beschermen en de boer en zijn bezittingen te bewaken. Vandaag de dag is hij nog steeds een uitstekende waakhond. Met een Mechelse herdershond aan je zijde hoef je niet bang te zijn voor inbrekers. Deze populaire rashond wordt ook vaak ingezet als politie-, douane- of reddingshond. Ook bij hondensporten doen ze het erg goed. Deze intelligente, harde werkers zijn prima gezelschapshonden die het goed doen met andere huisdieren en kinderen. In Vlaanderen worden ze ook ‘Mechelse schepers’ genoemd. ‘Scheper’ is gewoon een ander woord voor ‘herder’.

Uiterlijk

Van karakter zijn Mechelse schepers heel gelijkaardig, maar qua uiterlijk is er veel diversiteit. Er worden binnen dit ras nog een aantal variaties onderscheiden op basis van de lengte, de groeirichting en de kleur van de vacht. Mechelse herdershonden hebben een vaalrode, korte vacht met zwarte gloed en zwart masker. De donkere schaduw op de vacht wordt veroorzaakt door hun zwarte haarpunten. Ze lijken erg op Duitse schepers. Naast de typische Mechelse herder spreekt men ook van een Laekense herder. Dit is een zeldzaam type met een ruwe vacht. En dan zijn er ook twee langharige types: de Tervuerense herder en de Groenendaeler.

Andere bijzonderheden

De vacht van deze herdershond verhaart. Tijdens de ruiperiode moet je de loszittende ondervacht verwijderen met een herdersharkje. Je moet deze rashond regelmatig borstelen en enkel wassen wanneer dit echt nodig is. Ogen en oren moet je ook regelmatig reinigen. Mechelse Herders hebben een liefdevolle opvoeding en professionele training nodig. Ze zijn enorm leergierig en constant op zoek naar de goedkeuring van een gelijkwaardige partner of leraar. Ze hebben ook een grote nood aan bezigheid en beweging. Deze veelzijdige atleten vertonen een onuitputtelijk enthousiasme en een onbeperkt energiereserve. Het springvermogen, de klimkunsten en de hoge snelheid van dit ras zijn indrukwekkend. Belgische Herders zijn buitengewoon behendig en leergierig. Deze sportievelingen vragen om veel beweging. Ze worden doorsnee 12 tot 14 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel