Verschillende nieuwe nestjes pups geboren !!!!

Kom en bezoek onze pupjes

📞0032.14.638.404

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Havanezer

Havanezer puppies

Havanezer kopen?

Heb je interesse om een Havanezer te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Beschikbare puppies Contact

Karakter

De havanezer, bichon Havanais of Havana Silk Dog is een speelse, nieuwsgierige gezelschapshond afkomstig van het eiland Cuba. Hij behoort tot de familie van de bichon. Deze kleine, levendige honden zijn populair over gans de wereld. Ze kunnen enorm sterke banden smeden met hun families maar hebben gemakkelijk last van verlatingsangst en zijn heel aanhankelijk. Omdat ze altijd gezelschap willen, zijn ze het gelukkigst in huishoudens waar er altijd iemand thuis is. Het klikt vooral met oudere mensen en oudere kinderen die hij kan entertainen door de clown uit te hangen. Deze drukke, kleine metgezel staat immers graag zelf in het middelpunt van de belangstelling. Hij wil iedereen behagen, ook andere huisdieren en vreemdelingen, dus een echte waker is het niet. Maar hij blaft wel graag dus zal wel verwittigen wanneer er iemand aan de deur staat.

Verder zijn deze hondjes bijzonder intelligent en zachtaardig, aangenaam gezelschap. Ze worden graag vertroeteld en geknuffeld maar zijn ook niet opdringerig. Bovendien zijn ze erg gevoelig voor de stemmingen van hun gezinsleden. Ze zorgen voor vrolijk entertainment als je je droevig voelt en hebben het ook meteen door als je boos of teleurgesteld bent door hun gedrag. Nadat ze ongehoorzaam geweest zijn, gaan ze vaak een manier zoeken om het goed te maken.

Uiterlijk

Door zijn charmante uiterlijk is de havanezer of ‘Havanese’ razend populair. Hij is rijkelijk voorzien van vacht maar ook de naakte puppy’s zijn al enorm bekoorlijk. Je kunt de grote, donkere, amandelvormige ogen van deze kleine, langharige kwispelaar gewoonweg niet weerstaan. De zwarte randen zetten zijn vriendelijke uitstraling nog eens extra in de verf. Zijn kopje is halfrond met een korte snuit met meestal zwarte neus en lippen. Zowel de oogomranding, de neus als de lippen kunnen ook bruin zijn als hun vacht eveneens bruin is. De bruintinten die voorkomen zijn lichtbruin, havanabruin, tabaksbruin en mahonie. Verder kan de vacht ook zwart of wit zijn. De oren van deze Havanese bichon zijn vrij puntig.

De havanezer is maar tussen de 20 en de 28 cm hoog en weegt maximaal tussen de 4,5 en 7 kg.

Andere bijzonderheden

Havana Silk Dogs zijn vrolijk, zachtaardig, meegaand en snel van begrip. Bovendien willen ze iedereen behagen. Dat maakt ze erg gemakkelijk om op te voeden. Toch zijn deze hondjes niet geschikt voor mensen die voltijds werken. Ze alleen laten of naar een kennel brengen breekt hun hart. Liefst van al willen deze knuffelhondjes overal mee naartoe. Ze hebben dagelijks minstens een korte wandeling of flinke speelsessie nodig om hun energie kwijt te geraken. Door hun behendigheid, enorme intelligentie en snel leervermogen kun je ze gemakkelijk kunstjes leren. Ze gaan die kunstjes dan ook al snel spontaan uitvoeren om aandacht of een beloning uit te lokken. De energieke bichon Havanais doet het dan ook heel goed in de hondensport.

Havanezers moeten 2 tot 4 keer per week gewassen worden. Hun vacht heeft de neiging om te klitten omdat de losse haren worden gevangen in de buitenste haren. Daarom raadt men aan om ze regelmatig te kammen. Een groot pluspunt is wel dat deze hondjes reukloos zijn en bijna niet verharen. Verjaren doen ze natuurlijk wel. Deze Cubaanse pluizenbol wordt meestal gemiddeld 14 jaar oud.

Havanezer puppies beschikbaar bij Felicanis

Mannelijk
Mannelijk

Reserveer nu

Foto genomen op:
Prijs:
Geslacht:
Geboortedatum:
Land van herkomst:
Extra informatie:
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • De reservatie is geldig voor 7 dagen.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel