Geopend op :

Donderdag 9 Mei OH Hemelvaart

Zondag 19 Mei en Maandag 20 Mei PINKSTER WEEK-END

van 11.00-18.00 u !!

  • 🐶 Kom onze leuke pupjes ontmoeten 🐶

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Kaukasische Herder

Kaukasische Herder puppies

Kaukasische Herder kopen?

Heb je interesse om een Kaukasische Herder te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Kaukasische Owcharka Herder is afkomstig uit Rusland, waar hij oorspronkelijk vee beschermde tegen vijanden. Het is dan ook een moedig, zelfstandig en territoriaal ingesteld ras. Kaukasische Herders zijn goede wakers met een sterke drang tot verdediging. Ze beschermen alles wat bij het gezin hoort, of het nu om kinderen, kippen, katten of knaagdieren gaat. Ze hebben een zeker respect voor alle leven maar hebben een natuurlijk wantrouwen tegen onbekenden.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de Kaukasische Herder kan verschillen van land tot land en van streek tot streek. Doorgaans hebben deze rashonden een sterk en massief lichaam. Ze hebben iets ‘beerachtig’ en zijn gespierd en atletisch. De schouderhoogte van een Owcharka Herder is bij een reu minstens 65 cm en bij een teefje 62 cm of meer. Algemeen ligt de voorkeur op 70 cm, of alleszins tussen de 69 en de 85 cm. Dit ras is dan ook zeer groot. Qua gewicht zit een volwassen Owcharka rond de 46 tot 65,5 kg.

Hun vacht heeft rechte, grove haren met een goed ontwikkelde ondervacht. Allerlei bovenvachtkleuren zijn mogelijk in combinatie met een licht gekleurde ondervacht. Er zijn er in verschillende grijstinten en met roestkleurige schakeringen, strogeel of aardkleurig. Licht rossig, (roodachtig) bruin, tan, schimmel, wit, crème komen eveneens vaak voor. Dit is al dan niet zonder witte aftekening. Ook brindle, gevlamd, getijgerd of witgevlekt zie je wel eens. Soms hebben Owcharka’s ook een donker masker. Hun uiterlijk is dus erg gevarieerd.

Andere bijzonderheden

Kaukasische Herders worden in Rusland, Turkije en Iran vooral gebruikt als werkhonden. Doordat ze een zeer beheerste verdedigingsreactie hebben, zijn het prima waakhonden. Eerst waarschuwt de Owcharka met grommen en blaffen, maar hij zal niet aarzelen zijn gezin te verdedigen door bliksemsnel in te grijpen. Zijn mooie vacht moet je frequent borstelen om deze vrij te houden van klitten en matten. Wassen doe je deze rashond best niet te vaak en indien echt nodig met een milde shampoo. Anders kun je de weerbestendige laag op de vacht beschadigen. Owcharka’s groeien best op in een landelijke omgeving. Ze hebben ruimte nodig om te rond te rennen, te zwerven en te werken. Kaukasische Herdershonden worden zo’n 9 tot 11 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel