Verschillende nieuwe nestjes pups geboren !!!!

Kom en bezoek onze pupjes

📞0032.14.638.404

 

  • THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Karakter

Een boomer is eigenlijk geen ras maar een kruising tussen verschillende kleine hondenrassen. Daardoor kunnen ze qua uiterlijk en karakter erg variëren. De exacte persoonlijkheid hangt immers erg af van welke kruising gebruikt is, en natuurlijk heeft elke hond ook zijn eigen temperament. Maar over het algemeen zijn het speelse, energieke honden die genieten van menselijke aandacht en ook wel wat eigenzinnig kunnen zijn. Gaat het om een kruising met een Lhasa Apso of een Shih Tzu, dan kan de Boomer wel een beetje terughoudend zijn of argwaan hebben ten opzichte van vreemdelingen. Kruisingen met een Yorkshire Terriër kunnen dan weer bijzonder pittig en overmoedig zijn en een duidelijk jachtinstinct vertonen. Net zoals voor veel andere honden geldt dat een Boomer best goed met kinderen om kan mits hij goed gesocialiseerd is. Het is wel belangrijk dat kinderen het diertje met respect behandelen. Bij Felicanis komen de puppy’s ter wereld in een rustige omgeving en worden ze goed verzorgd, zodat ze gezond en met een stabiel karakter kunnen opgroeien. Met een consequent en verantwoordelijk baasje gaan ze zeker een gelukkig leven tegemoet.

Uiterlijk

Vanzelfsprekend hangt ook het uiterlijk van de Boomer erg af van de gebruikte rassen bij het fokken. Over het algemeen gaat het om kleinere hondjes met een middellange, golvende of (matig) krullende vacht. Ruwharige Boomers komen ook voor. Doorgaans zijn de hondjes langer dan ze hoog zijn en hebben ze relatief korte pootjes. Ook hebben ze meestal een korte neus en hangende oortjes. Het gewicht varieert zo tussen de 4 en 10 kg en de hondjes worden zo’n 20 tot 30 cm hoog. Felicanis houdt tijdens het fokken rekening met de richtlijnen voor dierenwelzijn en de algemene regels van de Vlaamse overheid bij het kweken van honden.

Andere bijzonderheden

Net als bij elke andere hond is het belangrijk om een Boomer goed te socialiseren. Vanaf 3 weken is het essentieel om je pup regelmatig bloot te stellen aan verandering en te laten kennismaken met nieuwe situaties, mensen en omgevingen. Bij Felicanis hechten wij hieraan veel belang. Boomers zijn doorgaans intelligente honden die best snel nieuwe dingen aanleren. Een duidelijke en consequente opvoeding met veel aandacht voor beloning van gewenst gedrag, zal zeker zijn vruchten afwerpen. Het is ook best om je Boomer te laten wennen aan typische verzorgingsrituelen zoals tandenpoetsen, de oren en nagels controleren en hun vacht borstelen. Let ook op met te veel tussendoortjes en geef je Boomer veel beweging, zodat hij niet te dik wordt. Dan kan hij gemakkelijk een leeftijd bereiken tussen de 12 en 15 jaar.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel