• THUISLEVERING MOGELIJK
  • 25+ JAAR ERVARING
  • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
  • 100% CONFORM WETGEVING
  • GOEDE BEGELEIDING

Biewer Yorkshire terriër

Biewer Yorkshire terriër puppies

Biewer Yorkshire terriër kopen?

Heb je interesse om een Biewer Yorkshire terriër te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Biewer (uitgesproken als ‘beaver’, zoals het bekende knaagdier dat dammen bouwt) heet voluit  ‘biewer Yorkshire terriër’. Het is dus een variant op de populaire Yorkshire terriër die al zoveel kinderhartjes heeft doen smelten. De biewer is ‘een grote hond in een compact lijfje’. Het is een gezelschapshondje met als enige levensdoel te beminnen en bemind te worden. Hun charmante, grillige houding met een tikje jaloezie en bezitterigheid ten opzichte van andere huisdieren maakt hen enorm schattig. Ook hun pittige overmoedigheid naar andere, vaak grotere, honden toe is erg typisch.

Biewers zijn liefhebbend ten opzichte van hun baasje en enorm toegewijd. Deze intelligente hondjes zijn over het algemeen heel gehoorzaam maar af en toe toch ook ondeugend en een tikkeltje koppig. Ze kunnen afstandelijk en wantrouwig zijn, waardoor ze niet zomaar kwispelend op elke vreemde zullen af rennen. Toch zijn deze loyale hondjes geen echte waakhonden. Ze zorgen wel altijd voor het nodige vermaak in je gezin. Nochtans zullen deze onvermoeibare schatjes nooit overdreven hard blaffen. Biewertjes moeten goed weten wie de baas is, maar consequent en positief belonen werpt meestal zijn vruchten af.

Uiterlijk

Een biewer Yorkshire terriër is een elegante, langharige, driekleurige kleine terriër. Kenmerkend aan dit ras is onder andere de hoog geplaatste, gebogen ‘paardenstaart’ met lange luxepluim. Zijn unieke zijdezachte vacht heeft typische kleuren die hem onderscheidt van de ‘gewone’ Yorkshire terriër. De haren vallen in het midden mooi gelijkmatig aan beide kanten van het lichaam naar beneden. Het lijkt wel alsof er een kam is gebruikt om ze kaarsrecht te scheiden. Hun vacht vraagt daarom dan ook wel wat extra aandacht.

Een biewer is misschien wel klein van gestalte maar dat maakt hem niet minder stevig of atletisch. Hij bereikt een maximum lengte van 23 cm en weegt meestal tussen de 2,5 en 3,5 kg. Gemiddeld zijn deze hondjes dus 22 cm hoog en wegen ze rond de 3,1 kg.

Andere bijzonderheden

Biewer Yorkies zijn uitstekende appartementsbewoners omdat ze compact zijn, geen geluidsoverlast veroorzaken en niet heel veel beweging nodig hebben. Soms, bijvoorbeeld bij slecht weer, is een korte wandeling in de gang voldoende. Toch kunnen deze guitige speelkameraadjes ook het beste van zichzelf geven tijdens lange wandelingen, trektochten of behendigheidstrainingen. Biewers houden wel van activiteiten en af en toe eens wat uitdaging. Ze vervelen zich snel.

Deze ‘bever Yorkies’ hebben wel nood aan een eiwitarm, goed uitgebalanceerd voedingsschema. Het voedsel verbrokkelen is een goed idee om de snelle aangroei van tandplak te verminderen. De tanden moeten sowieso regelmatig worden geborsteld. En daarnaast is ook een goede oor- en ooghygiëne belangrijk. Biewers die zichzelf vaak krabben of op hun voetkussens kauwen hebben baat bij een dieet op basis van lamsvlees en vis. Biewers zijn net als de Yorkshire terriër gevoelig voor gewichtstoename. Geef ze regelmatig schoon, zoet water en spreid hun voeding over 2 à 3 voermomenten per dag. Net als bij andere Yorkshire terriërs moet je bij biewers opletten met anesthesie. Deze hondjes hebben ook wel eens last van allergieën.

De lange vacht van de biewer is gevoelig voor matten en moet dagelijks worden schoongemaakt. Het is belangrijk om hun vacht goed te onderhouden en hun oortjes regelmatig proper te maken. Ook is het nodig om de nagels regelmatig te knippen om barsten, splijten en overgroei te voorkomen. Dit ras vraagt bovendien om verzorgingsproducten van goede kwaliteit. Het heeft ook extra bescherming nodig tegen koude en hete temperaturen. Biewers zijn gemakkelijk op te voeden zolang je consequent blijft. Je mag ze niet te veel verwennen. Zindelijkheidstraining kan bij dit ras iets langer duren. Hou hem gelukkig en gezond en dit vrolijke speelvriendje kan 12 tot 15 jaar worden.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel