1. Wij verkopen enkel Belgische pupjes!!!
 2. Allen conform de wetgeving
  Wees er snel bij
 3. Enkel gesloten op Dinsdag en Zondag voormiddag
 4. 📞0032.14.638.404
 5. Hoek 53 , 2460 Tielen 

 

 • THUISLEVERING MOGELIJK
 • 25+ JAAR ERVARING
 • ERKENDE KENNEL MET GARANTIE
 • 100% CONFORM WETGEVING
 • GOEDE BEGELEIDING

Labrador

Labrador puppies

Labrador kopen?

Heb je interesse om een Labrador te kopen? Neem dan contact op en vraag ons naar de beschikbaarheid. We hebben regelmatig nieuwe nestjes met schattige puppies.

Contact

Karakter

De Labrador retriever is de perfecte gezinshond. Het is een aardig ras: intelligent, jeugdig en sociaal. Deze sportieve familiehonden houden enorm van wandelen en spelen en vinden het, zoals hun naam al verraadt, leuk om objecten te apporteren. De puppies zijn gemakkelijk te trainen. Ze leren snel bij en vergeten niet gemakkelijk. Vandaar dat ze vaak worden gebruikt als blindengeleidehonden.

Uiterlijk

Je hebt twee soorten Labrador retrievers: een Amerikaanse en een Engelse variant. De eerste is langer en slanker, de tweede iets stugger en zwaarder. Labradors hebben een ronde kop met vriendelijke bruine of zwarte ogen en een rechte snuit. Ze hebben afhangende oren die dicht bij de kop staan. De vrolijke ‘otterstaart’ van de Labrador is gemiddeld lang en dik. Hun korte vacht is dicht, recht en hard met een weerbestendige ondervacht. De vachtkleur varieert tussen roomwit, blond, leverkleur, vossenrood, chocoladebruin en zwart. Soms hebben ze een kleine, witte borstvlek. Labrador retrievers wegen gemiddeld 35 kg en worden zo’n 56 cm hoog.

Andere bijzonderheden

De Labrador komt niet oorspronkelijk uit Labrador (Canada), zoals vaak gedacht, maar uit Newfoundland, voor de kust van Labrador. Hij was een perfecte metgezel voor vissers die hielp met het ophalen van touwen en vis. Van daaruit werd hij naar Engeland geïmporteerd. Het Portugese woord ‘lavrador’ betekent ‘arbeider’. De moderne labrador is een verwend familiehondje, wordt gebruikt bij hondensporten of als ‘retriever’ (terughaler) voor jagers. Soms is hij ook een hulphond voor mindervaliden, een show- of reddingshond. Hij houdt er alleszins van om verschillende baantjes te krijgen.

Labradors verliezen best wat haar, vooral in de ruiperiode. Wekelijks borstelen is voldoende en neemt alvast veel losse haren weg. De Lab is al jaren de nummer één hond in Amerika. Nochtans vraagt hij best wat van je energie. Labrador retrievers hebben minstens een half uur tot een uur lichaamsbeweging per dag nodig. Zonder die uitlaatklep kunnen ze dingen kapot gaan knabbelen of gaan blaffen uit verveling. Het zijn ook echte ontsnappingshelden dus ze hebben een stevige omheining nodig. Als ze voldoende beweging krijgen, kun je ze ook op een appartement houden. Labs hebben de neiging zwaarlijvig te worden als je hun voedsel niet keurig afmeet. Ze houden ook van mensenvoeding en compleet oneetbare dingen. Zorg ervoor dat ze niet in de vuilnisbak kunnen gaan graven. Een Labrador wordt doorgaans 12 à 13 jaar oud.

Niks gevonden?

Neem een kijkje op de website van Puppy Roedel waar we enkel 100% Belgische pups en kittens aanbieden!

Naar Puppy Roedel